Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constantering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.  

Manduka levenslange garantie

Manduka PRO Series - Garantie voorwaarden

Manduka garandeert dat de Black Mat® PRO, Manduka PRO en PROlite yoga matten geen fabrieksfouten hebben en dat de matten levenslang meegaan, mits ze goed worden behandeld en verzorgd. Als een mat uit de PRO Series niet voldoet aan de kwaliteit eisen die Manduka stelt, op het moment dat de mat in ontvangst word genomen, dan garandeert Manduka dat zij de mat zullen vervangen. Ook als het product snel verslijt door regelmatig en normaal gebruik onder normale omstandigheden zal Manduka het product vervangen. Schade als gevolg van onjuist gebruik/behandeling vallen niet onder de garantie dekking van Manduka.

Bij de volgende condities is de garantie van toepassing op de PRO series matten:

Afwijkingen op het oppervlak van de mat ten tijde van de aankoop
Slijtage en loskomen van de toplaag van de mat
Oneven toplaag en niet rechte hoeken
Matten gekocht na 1 Sep 2008

Bij de volgende condities is de garantie niet meer van toepassing op de PRO series matten:

Vouwen, kreukels of verkleuring als gevolg van het niet goed opbergen van de mat (hou je mat opgerold of leg hem plat op een gelijkmatige ondergrond)
Ongelijke kleuren/patronen of verkleuring op het moment van aankoop
Afbladderen of vervagen van bedrukkingen
Schade door grote hoeveelheden water of andere vloeistoffen
Schade door het onjuist reinigen van de mat (door bijvoorbeeld agressieve schoonmaakmiddelen en/of het gebruik van wasmachine/stofzuiger)
Schade door andere activiteiten met de mat uit te voeren i.p.v. yoga
Schade door extreme factoren
Schade door de mat langdurig te hebben blootgesteld aan direct zonlicht
Matten gekocht voor 1 September 2008

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@all-laura.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.